Jak Ugotować
  • Strona Główna
  • Kuchnia Chińska
  • Kuchnia Wietnamska
  • Kuchnia Tajska
  • Kuchnia Japońska
  • Kuchnia Indyjska
  • Kuchnia Koreańska
Najczęściej Czytane
Smażona Marchew Z Kurczakiem I Makaronem
Ostra Wołowina Z Kminkiem
Pikantna Zupa Z Wołowiną I Makaronem
Sałatka Z Ryżu, Krewetek I Mango
Życzenia Noworoczne
Chow Mein Z Wiwprzowiny
Kurczak Z Orzechami Nerkowca
Wieprzowina Moo Shu
Kokosowe Curry Z Makaronem
Kurczak Curry Po Wietnamsku
  • Strona Główna
  • Kuchnia Chińska
  • Kuchnia Wietnamska
  • Kuchnia Tajska
  • Kuchnia Japońska
  • Kuchnia Indyjska
  • Kuchnia Koreańska

Jak Ugotować

naucz się gotować potrawy orientalne

Kuchnia Japońska

Zupa Rybna Z Tofu

tekst napisał Jacek Biesiadziński 18 marca 2013
Zupa Rybna Z Tofu

 

Na Wzmocnienie Organizmu

Zupa rybna z tofu wywodzi się z Japonii gdzie jest bardzo popularna. Japonia należy do kraju gdzie spożycie ryb jest największe na świecie w przeciwieństwie do naszego. Zupa ma ciekawy smak i jest bardzo bogata w białko a także nieźle rozgrzewa. Idealna na przekąskę obiadową.

Ten przepis jest trochę zmodyfikowałem gdyż w oryginalnym przepisie są przyprawy praktycznie nie do dostania u nas. Sos rybny można dostać w każdym hipermarkecie a koncentrat zupy krewetkowej wziąłem z zupy krewetkowej vifona, którą można dostać w każdym sklepie spożywczym.

 

Czas przygotowania: 30 minut
Proporcje: dla 4 osób

Składniki:

0,5kg filetów z soli
1 świeży ogórek
3 łyżki oleju sezamowego ( może być oliwa )
1 większa cebula
2 ząbki czosnku
koncentrat zupy krewetkowej
3 łyżki sosu teriyaki
4 łyżki sosu rybnego
200 dag tofu

Przygotowanie:

Filety rybne wymyć, osuszyć i pokroić w małe kawałki. Ogórek obrać przekroić na 4 części i pokroić w kostkę. W woku lub patelni rozgrzać olej sezamowy i smażyć rybę razem z ogórkiem ok. 3 minut. Dodać też cebulę pokrojoną w piórka i posiekany czosnek. Jeżeli robisz w woku to wlej 1 litr wody. Jeżeli na patelni to przełóż wszystko do garnka i zalej wodą. Do wywaru dodaj sos rybny, sos teriyaki i koncentrat krewetkowy.

Całość gotuj na małym ogniu 10 minut. Na 3 minuty przed końcem pokrój tofu w małą kostkę i wrzuć do zupy rybnej. Gdy zupa będzie już gotowa podawaj w małych miseczkach.

Related

rybasos teriyakitofuzupa krewetkowa
0 komentarz
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Jacek Biesiadziński

Od zawsze moją pasją było gotowanie, ale jakoś moje życie się tak potoczyło, że nie mogłem się kształcić w tym kierunku. Nigdy z tej pasji jednak nie zrezygnowałem. Przez cały czas sam się uczyłem i podpatrywałem najlepszych w tej branży.   Teraz po tylu latach chciałbym przekazać Ci moją całą wiedzę. Ale dlaczego właściwie robię? Dlatego, że Ja już to wiem, a Ty być może nie.

Poprzedni Artykuł
Zupa Z Kurczaka
Następny Artykuł
Informacja

Może Ten Przepis Się Tobie Spodoba

Smaczna i Dietetyczna Przekąska

4 czerwca 2012

Kuchnia Japońska

21 maja 2012

Zrazy Po Japońsku

28 listopada 2012

Wołowina Po Japońsku

23 października 2013

Zupa z Japonii

7 lutego 2013

Makowiec Japoński

31 grudnia 2012

Placki Kukurydziane

14 października 2013

Japoński Deser

14 września 2012

Smaczne i Zdrowe

29 maja 2012

Katsudon (Kotlety Schabowe)

29 kwietnia 2015

Zostaw Komentarz Anuluj odpowiedź

Kategorie

  • Inne (5)
  • Kuchnia Chińska (61)
  • Kuchnia Indyjska (7)
  • Kuchnia Japońska (11)
  • Kuchnia Koreańska (4)
  • Kuchnia Tajska (11)
  • Kuchnia Wietnamska (17)
  • Moje Przepisy (1)
  • Moje Ulubione (36)
  • Uncategorized (8)

Najnowsze Wpisy

  • Smażona Marchew Z Kurczakiem I Makaronem
  • Ostra Wołowina Z Kminkiem
  • Pikantna Zupa Z Wołowiną I Makaronem
  • Sałatka Z Ryżu, Krewetek I Mango
  • Życzenia Noworoczne
  • Chow Mein Z Wiwprzowiny
  • Kurczak Z Orzechami Nerkowca
  • Wieprzowina Moo Shu
  • Kokosowe Curry Z Makaronem
  • Kurczak Curry Po Wietnamsku

Archiwum Wpisów

Popularne Artykuły

Bakłażan Po Syczuańsku

8 Kwi 2013

Wołowina Po Wietnamsku Z Fasolką Szparagową

31 Lip 2014

Wołowina Po Pekińsku

27 Lut 2013

Szklany Makaron Z Wołowiną

31 Mar 2015

Klasyka Kuchni Wietnamskiej

27 Cze 2012

Chiński Rosół

18 Mar 2014

Deser Wietnamski

5 Lis 2012

Chińska Sałatka Z Kurczakiem

5 Cze 2013

Wołowina Po Japońsku

23 Paź 2013

Pikantna Zupa Z Wołowiną I Makaronem

29 Lut 2016

Komentarze

  • Bozena o Wołowina Po Wietnamsku Z Fasolką Szparagową
  • Daniel o Wołowina Po Pekińsku
  • Jacek Biesiadziński o Kurczak Adobo
  • Iza o Kurczak Adobo
  • AM o Pikantna Zupa Z Wołowiną I Makaronem
  • arek o Ostra Wołowina Z Kminkiem
  • Michalina o Ostra Wołowina Z Kminkiem

Popularne Tagi

ananas bakłażan bazylia chili chilli ciasto curry czosnek fasola grill grzyby mun grzyby shitake imbir jajka kapusta pekińska krewetki kuchnia chińska kuchnia japońska kuchnia tajska kuchnia wietnamska kurczak limonka makaron mango marynata mleko kokosowe mąka napój ocet ryżowy olej sezamowy orzechy papryka ryż schab sezam sos hoisin sos rybny sos sojowy szalotka warzywa wieprzowina won ton wołowina zupa życzenia
  • Facebook

Copyright @ 2012-2017 - Jak Ugotować | Projekt i Wykonanie Jacek Biesiadziński

Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony wrażasz zgodę na wykorzystanie plików cookies w zakresie konfiguracji Twojej przeglądarki Więcej informacji