Jak Ugotować
  • Strona Główna
  • Kuchnia Chińska
  • Kuchnia Wietnamska
  • Kuchnia Tajska
  • Kuchnia Japońska
  • Kuchnia Indyjska
  • Kuchnia Koreańska
Najczęściej Czytane
Smażona Marchew Z Kurczakiem I Makaronem
Ostra Wołowina Z Kminkiem
Pikantna Zupa Z Wołowiną I Makaronem
Sałatka Z Ryżu, Krewetek I Mango
Życzenia Noworoczne
Chow Mein Z Wiwprzowiny
Kurczak Z Orzechami Nerkowca
Wieprzowina Moo Shu
Kokosowe Curry Z Makaronem
Kurczak Curry Po Wietnamsku
  • Strona Główna
  • Kuchnia Chińska
  • Kuchnia Wietnamska
  • Kuchnia Tajska
  • Kuchnia Japońska
  • Kuchnia Indyjska
  • Kuchnia Koreańska

Jak Ugotować

naucz się gotować potrawy orientalne

Kuchnia JapońskaMoje Ulubione

Placki Kukurydziane

tekst napisał Jacek Biesiadziński 14 października 2013
Placki Kukurydziane

Placki kukurydziane prosto z Japonii. Nadające się na każdą okazje. Obiad, przekąska czy kolacja, tutaj znajdą swoje zastosowanie. Banalnie proste do zrobienia, a zarazem bardzo smaczne i syte. Nic tylko biegiem do kuchni i robić.

Proporcje dla 3 osób

 

Składniki:

150g mąki kukurydzianej
150g mąki ryżowej z ryżu kleistego*
60g białego cukru
kilka łyżek oleju roślinnego
* mąka, która ma w składzie wodę i nie trzeba ją rozrabiać z wodą, kosztuje ok 7zł za paczkę

Przygotowanie:

Przygotuj składniki, mąkę kukurydzianą i ryżową. Połącz obie mąki i dodaj cukier biały, dobrze mieszając. Wyrób mieszankę do ciasta. Połóż folię na spodzie miski lub najlepiej stolnicy. Na folii połóż dużą blaszaną foremkę do ciastek, może być kształt serca tak jak na zdjęciu. Następnie napełnij foremkę przygotowanym ciastem na naleśniki. Rozgrzej patelnię olejem roślinnym, następnie kładź po kilka przygotowanych naleśników na patelnię i smaż z obu stron aż obie strony będą złoto- żółtego koloru.

Related

kukurydzaplacki
2 komentarze
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Jacek Biesiadziński

Od zawsze moją pasją było gotowanie, ale jakoś moje życie się tak potoczyło, że nie mogłem się kształcić w tym kierunku. Nigdy z tej pasji jednak nie zrezygnowałem. Przez cały czas sam się uczyłem i podpatrywałem najlepszych w tej branży.   Teraz po tylu latach chciałbym przekazać Ci moją całą wiedzę. Ale dlaczego właściwie robię? Dlatego, że Ja już to wiem, a Ty być może nie.

Poprzedni Artykuł
Zielone Chili Faszerowane Mięsem
Następny Artykuł
Wołowina Po Japońsku

Może Ten Przepis Się Tobie Spodoba

Dodatek Do Grilla

23 lipca 2012

Wyrazisty Smak

21 czerwca 2012

Wołowina z Syczuanu

20 sierpnia 2012

Zupa Pomidorowa Z Jajkiem

30 września 2014

Smaczny i Szybki Obiad

9 maja 2012

Kurczak Słodko-Kwaśny

2 stycznia 2014

Zupa z Japonii

7 lutego 2013

Ryż z Grzybami

22 kwietnia 2013

Zielone Chili Faszerowane Mięsem

7 października 2013

Dla Wielbicieli Palącego Podniebienia

11 czerwca 2012

2 komentarze

Krzychu 20 października 2014 - 13:28

Trzeba będzie chyba spróbować, bo wyglądają bardzo apetycznie:)

Reply
Jacek Biesiadziński 21 października 2014 - 22:55

Nie widzę innego wyjścia 🙂

Reply

Zostaw Komentarz Anuluj odpowiedź

Kategorie

  • Inne (5)
  • Kuchnia Chińska (61)
  • Kuchnia Indyjska (7)
  • Kuchnia Japońska (11)
  • Kuchnia Koreańska (4)
  • Kuchnia Tajska (11)
  • Kuchnia Wietnamska (17)
  • Moje Przepisy (1)
  • Moje Ulubione (36)
  • Uncategorized (8)

Najnowsze Wpisy

  • Smażona Marchew Z Kurczakiem I Makaronem
  • Ostra Wołowina Z Kminkiem
  • Pikantna Zupa Z Wołowiną I Makaronem
  • Sałatka Z Ryżu, Krewetek I Mango
  • Życzenia Noworoczne
  • Chow Mein Z Wiwprzowiny
  • Kurczak Z Orzechami Nerkowca
  • Wieprzowina Moo Shu
  • Kokosowe Curry Z Makaronem
  • Kurczak Curry Po Wietnamsku

Archiwum Wpisów

Popularne Artykuły

Bakłażan Po Syczuańsku

8 Kwi 2013

Wołowina Po Wietnamsku Z Fasolką Szparagową

31 Lip 2014

Wołowina Po Pekińsku

27 Lut 2013

Szklany Makaron Z Wołowiną

31 Mar 2015

Chiński Rosół

18 Mar 2014

Klasyka Kuchni Wietnamskiej

27 Cze 2012

Deser Wietnamski

5 Lis 2012

Chińska Sałatka Z Kurczakiem

5 Cze 2013

Pikantna Zupa Z Wołowiną I Makaronem

29 Lut 2016

Wołowina Po Japońsku

23 Paź 2013

Komentarze

  • Bozena o Wołowina Po Wietnamsku Z Fasolką Szparagową
  • Daniel o Wołowina Po Pekińsku
  • Jacek Biesiadziński o Kurczak Adobo
  • Iza o Kurczak Adobo
  • AM o Pikantna Zupa Z Wołowiną I Makaronem
  • arek o Ostra Wołowina Z Kminkiem
  • Michalina o Ostra Wołowina Z Kminkiem

Popularne Tagi

ananas bakłażan bazylia chili chilli ciasto curry czosnek fasola grill grzyby mun grzyby shitake imbir jajka kapusta pekińska krewetki kuchnia chińska kuchnia japońska kuchnia tajska kuchnia wietnamska kurczak limonka makaron mango marynata mleko kokosowe mąka napój ocet ryżowy olej sezamowy orzechy papryka ryż schab sezam sos hoisin sos rybny sos sojowy szalotka warzywa wieprzowina won ton wołowina zupa życzenia
  • Facebook

Copyright @ 2012-2017 - Jak Ugotować | Projekt i Wykonanie Jacek Biesiadziński

Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony wrażasz zgodę na wykorzystanie plików cookies w zakresie konfiguracji Twojej przeglądarki Więcej informacji