O Mnie

Jacek BiesiadzińskiWitam, tak naprawdę chciałbym wiedzieć co chcielibyście o mnie wiedzieć. Mieszkam z rodziną w małym mieście na Dolnym Śląsku, które nazywa się Strzegom i jest uważane za stolicę polskiego granitu. Wokół miasta i w mieście jest ponad 30 kamieniołomów, a zakładów kamieniarskich ponad 300.

Od zawsze moją pasją było gotowanie, ale jakoś moje życie się tak potoczyło, że nie mogłem się kształcić w tym kierunku. Nigdy z tej pasji jednak nie zrezygnowałem. Przez cały czas sam się uczyłem i podpatrywałem najlepszych w tej branży.

Teraz po tylu latach chciałbym przekazać Ci moją całą wiedzę. Ale dlaczego właściwie robię? Dlatego, że Ja już to wiem, a Ty być może nie. To po pierwsze. A po drugie chcę być szczęśliwy, tak, tak szczęśliwy. Uwielbiam kuchnię chińską, w której się specjalizuję, a także ich przysłowia i mądrości. Jedno przysłowie idealnie pasuje do tego co robię, a brzmi ono tak:

“Jeśli chcesz być szczęśliwy przez godzinę – zdrzemnij się.

Jeśli chcesz być szczęśliwy przez dzień – idź na ryby.

Jeśli chcesz być szczęśliwy przez rok – odziedzicz fortunę.

Jeśli chcesz być szczęśliwy przez całe życie – pomóż komuś innemu.”

a ja zamierzam być szczęśliwy przez całe życie

 

Jeżeli masz problem związany z gotowaniem to skontaktuj się ze mną,
a razem spróbujemy rozwiązać twój problem lub Ci doradzę.

E-mail:               jacek@biesiadzinski.pl

 

Zostaw Komentarz