Jak Ugotować
  • Strona Główna
  • Kuchnia Chińska
  • Kuchnia Wietnamska
  • Kuchnia Tajska
  • Kuchnia Japońska
  • Kuchnia Indyjska
  • Kuchnia Koreańska
Najczęściej Czytane
Smażona Marchew Z Kurczakiem I Makaronem
Ostra Wołowina Z Kminkiem
Pikantna Zupa Z Wołowiną I Makaronem
Sałatka Z Ryżu, Krewetek I Mango
Życzenia Noworoczne
Chow Mein Z Wiwprzowiny
Kurczak Z Orzechami Nerkowca
Wieprzowina Moo Shu
Kokosowe Curry Z Makaronem
Kurczak Curry Po Wietnamsku
  • Strona Główna
  • Kuchnia Chińska
  • Kuchnia Wietnamska
  • Kuchnia Tajska
  • Kuchnia Japońska
  • Kuchnia Indyjska
  • Kuchnia Koreańska

Jak Ugotować

naucz się gotować potrawy orientalne

Kuchnia ChińskaMoje Ulubione

Makaron Z Ulicy

tekst napisał Jacek Biesiadziński 5 października 2012
Makaron Z Ulicy

 

Specjalność China Town

Taki makaron jest bardzo popularny w każdej restauracji w China Town, a także w samych Chinach ze względu na szybkość i prostotę samego wykonania. Praktycznie można go zjeść na każdej ulicy w chińskich miastach. Do wykonania tego przepisu nie musimy mieć żadnych zdolności kulinarnych, wystarczy tylko przeczytać artykuł i do dzieła.

Czas przygotowania: 20 minut
Porcja dla 3-4 osób

Składniki

1 paczka makaronu wstążki (ja często robię z rurkami)
2 marchewki
1 czerwona papryka
1 średnia cebula
3 łyżki kiełków fasoli
0,5 słoika pędów bambusa
4 grzyby mun
0,5 słoiczka koncentratu pomidorowego
szczypta soli
3 łyżki cukru
2 łyżki octu ryżowyego
2 łyżki ciemnego sosu sojowego

Sposób przygotowania

Przed przystąpieniem do pracy namocz grzyby mun w ciepłej wodzie. Po dziesięciu minutach wyciągnij i pkrój w paski. Razem z grzybamy kroimy także w paski marchew i paprykę. Cebulę posiekaj w drobną kostkę. Rozgrzej patelnię lub woka i na gorący olej wsyp pokrojone warzywa z grzybami. Smaż 2 minuty na ostrym ogniu. Następnie dorzuć do warzyw na patelni kiełki fasoli i kawałki bambusa.

Wszystko smaż na małej ilości oleju aż staną się miękkie. Pół słoiczka koncentratu pomidorowego zmieszaj z 3 łyżeczkami cukru i z 2 łyżkami octu ryżowego, wymieszaj i dodaj i do warzyw. Duś wszystkie warzywa jeszcze 2 minuty. Następnie wyłącz gaz dodaj na koniec 2 łyżki ciemnego sosu sojowego i szczyptę soli. Jeszcze raz wszystko wymieszaj i podaj na ciepło z wcześniej ugotowanym makaronem.

Related

grzyby munmakaronsos sojowywarzywa
0 komentarz
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Jacek Biesiadziński

Od zawsze moją pasją było gotowanie, ale jakoś moje życie się tak potoczyło, że nie mogłem się kształcić w tym kierunku. Nigdy z tej pasji jednak nie zrezygnowałem. Przez cały czas sam się uczyłem i podpatrywałem najlepszych w tej branży.   Teraz po tylu latach chciałbym przekazać Ci moją całą wiedzę. Ale dlaczego właściwie robię? Dlatego, że Ja już to wiem, a Ty być może nie.

Poprzedni Artykuł
Na Deser
Następny Artykuł
Tajski Dodatek

Może Ten Przepis Się Tobie Spodoba

Tajski Deser

15 października 2012

Wyrazisty Smak

21 czerwca 2012

Krewetki W Sosie Czosnkowym

30 września 2013

Chińska Sałatka Z Kurczakiem

5 czerwca 2013

Chiński Rosół

18 marca 2014

Wołowina z Syczuanu

20 sierpnia 2012

Smaczny i Szybki Obiad

9 maja 2012

Wieprzowina Słodko-Kwaśna

16 maja 2012

Zielone Chili Faszerowane Mięsem

7 października 2013

Ryż z Grzybami

22 kwietnia 2013

Kategorie

  • Inne (5)
  • Kuchnia Chińska (61)
  • Kuchnia Indyjska (7)
  • Kuchnia Japońska (11)
  • Kuchnia Koreańska (4)
  • Kuchnia Tajska (11)
  • Kuchnia Wietnamska (17)
  • Moje Przepisy (1)
  • Moje Ulubione (36)
  • Uncategorized (8)

Najnowsze Wpisy

  • Smażona Marchew Z Kurczakiem I Makaronem
  • Ostra Wołowina Z Kminkiem
  • Pikantna Zupa Z Wołowiną I Makaronem
  • Sałatka Z Ryżu, Krewetek I Mango
  • Życzenia Noworoczne
  • Chow Mein Z Wiwprzowiny
  • Kurczak Z Orzechami Nerkowca
  • Wieprzowina Moo Shu
  • Kokosowe Curry Z Makaronem
  • Kurczak Curry Po Wietnamsku

Archiwum Wpisów

Popularne Artykuły

Bakłażan Po Syczuańsku

8 Kwi 2013

Wołowina Po Wietnamsku Z Fasolką Szparagową

31 Lip 2014

Wołowina Po Pekińsku

27 Lut 2013

Szklany Makaron Z Wołowiną

31 Mar 2015

Chiński Rosół

18 Mar 2014

Klasyka Kuchni Wietnamskiej

27 Cze 2012

Deser Wietnamski

5 Lis 2012

Chińska Sałatka Z Kurczakiem

5 Cze 2013

Pikantna Zupa Z Wołowiną I Makaronem

29 Lut 2016

Wołowina Po Japońsku

23 Paź 2013

Komentarze

  • Bozena o Wołowina Po Wietnamsku Z Fasolką Szparagową
  • Daniel o Wołowina Po Pekińsku
  • Jacek Biesiadziński o Kurczak Adobo
  • Iza o Kurczak Adobo
  • AM o Pikantna Zupa Z Wołowiną I Makaronem
  • arek o Ostra Wołowina Z Kminkiem
  • Michalina o Ostra Wołowina Z Kminkiem

Popularne Tagi

ananas bakłażan bazylia chili chilli ciasto curry czosnek fasola grill grzyby mun grzyby shitake imbir jajka kapusta pekińska krewetki kuchnia chińska kuchnia japońska kuchnia tajska kuchnia wietnamska kurczak limonka makaron mango marynata mleko kokosowe mąka napój ocet ryżowy olej sezamowy orzechy papryka ryż schab sezam sos hoisin sos rybny sos sojowy szalotka warzywa wieprzowina won ton wołowina zupa życzenia
  • Facebook

Copyright @ 2012-2017 - Jak Ugotować | Projekt i Wykonanie Jacek Biesiadziński

Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony wrażasz zgodę na wykorzystanie plików cookies w zakresie konfiguracji Twojej przeglądarki Więcej informacji