Pudding Mango
Dzisiaj dale będzie kontynuacja słodkich dodatków do kawy. Tym razem będzie to deser po Chińsku, a mianowicie smaczny pudding z mango.
Czas przygotowania: 60 minut
Porcja dla: 3-4 osób
Składniki:
2 małe torebki żelatyny
3/4 szklanki cukru
1 szklanka gorącej wody
3 szklanki zmiksowanego świeżego mango
1 szklanka mleka (3,2%)
8 kostek lodu
sok z cytryny
listki limetki do dekoracji
Przygotowanie:
Namocz żelatynę (przepis na opakowaniu), rozpuść ją w gorącej wodzie z dodatkiem cukru (najlepiej użyj cukru pudru). W dużej misce zmiksuj mango z mlekiem i lodem. Dodaj żelatynę, dokładnie wymieszaj. Gdy całość zacznie gęstnieć, przełóż do miseczek i wstaw do lodówki co najmniej na 3 godziny. Przed podaniem do zjedzenia pokrop pudding sokiem cytrynowym. Możesz pudding ozdobić listkami limetki.
Pudding będzie jeszcze bardziej smaczny, jeśli przygotujesz go ze śmietany kremówki zamiast pełnego mleka.