Jak Ugotować
  • Strona Główna
  • Kuchnia Chińska
  • Kuchnia Wietnamska
  • Kuchnia Tajska
  • Kuchnia Japońska
  • Kuchnia Indyjska
  • Kuchnia Koreańska
Najczęściej Czytane
Smażona Marchew Z Kurczakiem I Makaronem
Ostra Wołowina Z Kminkiem
Pikantna Zupa Z Wołowiną I Makaronem
Sałatka Z Ryżu, Krewetek I Mango
Życzenia Noworoczne
Chow Mein Z Wiwprzowiny
Kurczak Z Orzechami Nerkowca
Wieprzowina Moo Shu
Kokosowe Curry Z Makaronem
Kurczak Curry Po Wietnamsku
  • Strona Główna
  • Kuchnia Chińska
  • Kuchnia Wietnamska
  • Kuchnia Tajska
  • Kuchnia Japońska
  • Kuchnia Indyjska
  • Kuchnia Koreańska

Jak Ugotować

naucz się gotować potrawy orientalne

Kuchnia Chińska

Chiński Rosół

tekst napisał Jacek Biesiadziński 9 lipca 2012
Chiński Rosół

Zupa Won-Ton

Czas przygotowania: 15 minut
Proporcje dla: 4-5 osó

Teraz przedstawię przepis na zupę Won-Ton, zwanym u nas też Chińskim Rosołem ze względu na duże podobieństwo do naszego rosołu. Sam przepis niewiele się różni się znacząco od rosołu, który króluje w większości naszych domów w niedzielę.

 

SKŁADNIKI:

5-6 szklanek rosołu
3 cebule dymki posiekane
1/2 szklanki pieczarek pociętych w kostkę
2 łyżki sosu sojowego
3 cm imbiru lub 2 łyżeczki w proszku
1/2 kapusty bok choy lub pekińskiej

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Zagotuj w garnku rosół, dodaj cebulę dymkę i pieczarki, gotuj około 10 min. Następnie dodaj sos sojowy, kapustę bok choy i imbir, tarty lub w proszku. Gotuj jeszcze z 3 minuty. Przelej do miseczek.

Ze względu, że jest to gęsta zupa można jeść bez dodatków lub z pierożkami Won-Ton. Przed podaniem won-tonów można je przelać ciepłą wodą, ażeby się podgrzały jeżeli robiliśmy je wcześniej. Przelej zupę do talerzy, do każdego wkładając po 6 won-tonów.

Przepis na pierożki won-ton znajduje się TUTAJ

Related

kuchnia chińskasos sojowywon ton
0 komentarz
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Jacek Biesiadziński

Od zawsze moją pasją było gotowanie, ale jakoś moje życie się tak potoczyło, że nie mogłem się kształcić w tym kierunku. Nigdy z tej pasji jednak nie zrezygnowałem. Przez cały czas sam się uczyłem i podpatrywałem najlepszych w tej branży.   Teraz po tylu latach chciałbym przekazać Ci moją całą wiedzę. Ale dlaczego właściwie robię? Dlatego, że Ja już to wiem, a Ty być może nie.

Poprzedni Artykuł
Klasyka Kuchni Wietnamskiej
Następny Artykuł
Chińska Zielona Jarzynka

Może Ten Przepis Się Tobie Spodoba

Kurczak Na Ostro

1 lipca 2013

Przepis Na Smaczną Rybę

31 lipca 2012

Krewetki Kung Pao

9 marca 2014

Orientalna Przystawka

17 czerwca 2012

Chrupiący Kurczak Z Migdałami

6 maja 2014

Makaron Po Szanghaisku

9 kwietnia 2014

Regiony Kulinarne Chin

4 maja 2012

Dodatek Kuchni Chińskej

20 września 2012

Chińskie Frytki

15 maja 2013

Smażony Ryż Ze Szparagami

18 grudnia 2013

Zostaw Komentarz Anuluj odpowiedź

Kategorie

  • Inne (5)
  • Kuchnia Chińska (61)
  • Kuchnia Indyjska (7)
  • Kuchnia Japońska (11)
  • Kuchnia Koreańska (4)
  • Kuchnia Tajska (11)
  • Kuchnia Wietnamska (17)
  • Moje Przepisy (1)
  • Moje Ulubione (36)
  • Uncategorized (8)

Najnowsze Wpisy

  • Smażona Marchew Z Kurczakiem I Makaronem
  • Ostra Wołowina Z Kminkiem
  • Pikantna Zupa Z Wołowiną I Makaronem
  • Sałatka Z Ryżu, Krewetek I Mango
  • Życzenia Noworoczne
  • Chow Mein Z Wiwprzowiny
  • Kurczak Z Orzechami Nerkowca
  • Wieprzowina Moo Shu
  • Kokosowe Curry Z Makaronem
  • Kurczak Curry Po Wietnamsku

Archiwum Wpisów

Popularne Artykuły

Bakłażan Po Syczuańsku

8 Kwi 2013

Wołowina Po Wietnamsku Z Fasolką Szparagową

31 Lip 2014

Wołowina Po Pekińsku

27 Lut 2013

Szklany Makaron Z Wołowiną

31 Mar 2015

Chiński Rosół

18 Mar 2014

Klasyka Kuchni Wietnamskiej

27 Cze 2012

Deser Wietnamski

5 Lis 2012

Chińska Sałatka Z Kurczakiem

5 Cze 2013

Pikantna Zupa Z Wołowiną I Makaronem

29 Lut 2016

Wołowina Po Japońsku

23 Paź 2013

Komentarze

  • Bozena o Wołowina Po Wietnamsku Z Fasolką Szparagową
  • Daniel o Wołowina Po Pekińsku
  • Jacek Biesiadziński o Kurczak Adobo
  • Iza o Kurczak Adobo
  • AM o Pikantna Zupa Z Wołowiną I Makaronem
  • arek o Ostra Wołowina Z Kminkiem
  • Michalina o Ostra Wołowina Z Kminkiem

Popularne Tagi

ananas bakłażan bazylia chili chilli ciasto curry czosnek fasola grill grzyby mun grzyby shitake imbir jajka kapusta pekińska krewetki kuchnia chińska kuchnia japońska kuchnia tajska kuchnia wietnamska kurczak limonka makaron mango marynata mleko kokosowe mąka napój ocet ryżowy olej sezamowy orzechy papryka ryż schab sezam sos hoisin sos rybny sos sojowy szalotka warzywa wieprzowina won ton wołowina zupa życzenia
  • Facebook

Copyright @ 2012-2017 - Jak Ugotować | Projekt i Wykonanie Jacek Biesiadziński

Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony wrażasz zgodę na wykorzystanie plików cookies w zakresie konfiguracji Twojej przeglądarki Więcej informacji